Achtergrond
Na het runnen van zijn eigen bedrijf, is Fons Verbeek in 1997 ingestapt in het tuinbouwbedrijf van zijn twee broers en hebben ze aan de hand van een gezamenlijke ambitie direct de overstap gemaakt naar biologische teelt. BioVerbeek teelt biologische tomaten, komkommers en paprika’s op 10 hectare, verdeeld over drie locaties in Velden.
Duurzaamheid staat bij BioVerbeek vanzelfsprekend hoog in het vaandel. Voor iedereen gezonde groentes telen op een zo economisch mogelijke manier met zo min mogelijk fossiel, dat is het streven. Kassen worden verwarmd met een warmtekracht koppeling, en sinds 2016 zijn alle kassen verhoogd om door middel van dubbele schermen gebruik te maken van warmte terugwinning. BioVerbeek zet zich in om zo min mogelijk gebruik maken van externe meststoffen door compost en bokashi te maken van haar eigen reststromen. Een belangrijk doel voor de toekomst is om volledig gasloos te verwarmen door gebruik te maken van warmte uit compostering. “Duurzaamheid binnen de glastuinbouw is een oneindig proces, we zijn constant bezig om te kijken hoe we het beter kunnen doen”, aldus Fons.